top of page

Augustino Savicko mokiniai

Liepos 24 d. Dailininkų sąjungos galerijoje atidaroma paroda-dedikacija „Augustinas Savickas ir mokiniai“, skirta prieš šimtą metų gimusiam, žymiam Lietuvos tapytojui, dailėtyrininkui ir profesoriui Augustinui Savickui (1919-2012) atminti.

Augustinas Savickas dėstęs Vilniaus dailės akademijoje išugdė ne vieną Lietuvos tapytoją. Aleksandras Vozbinas irgi mokėsi Augustino Savicko studijoje, maestro buvo Aleksandro diplominio darbo vadovas.

Aleksandras šiltai prisimena savo dėstytoją: „Augustino Savicko pasirodymas institute tapo sensacija. Jau tuomet Maestro persona buvo apaugusi legendomis ir anekdotais. Pirmąjį žodį „gerai“ išgirdau kaip tik iš Savicko. Anuomet pedagogikoje šis žodis nebuvo vartojamas dažnai. Matyt, man buvo pasakyta laiku, nes prisimenu iki šiol. A. Savicko žodis turėjo kertinę prasmę. Tai galima būtų palyginti su riboženkliu, kurį pasiekus netikėtai atsiveria naujos erdvės, naujos galimybės. Už posūkio pasitrauki ir matai visai kitą horizontą, bet iki to posūkio reikėjo nueiti. Dar viena išskirtinė A. Savicko savybė: jis visada atrodė ir buvo laisvas. Šis laisvės pojūtis nejučiomis persiduodavo aplinkiniams".

bottom of page